Все рубрики раздела
- Витамин D: когда он необходим11:30
- Советы диетолога. Каким должен быть идеальный завтрак07:48
- Ученые нашли новый способ борьбы с никотиновой зависимостью21:25
- Ужин отдай врагу. Ученые доказали важность времени приемов пищи 14:34
- В 2020 году "Доступные лекарства" станут еще более доступными11:49
- Осторожно! В Украину идет грипп-убийца 10:10
- Избавление от похмелья: несложные советы, о которых стоит помнить09:52
- Жиросжигающие напитки, которые действительно работают22:15
- Названы продукты, способные улучшить состав крови18:15
- Самые распространенные причины «взрослого» акне14:10
Чи можна їсти те, що впало, якщо його зразу підняли: коментар мікробіолога
![Чи можна їсти те, що впало, якщо його зразу підняли: коментар мікробіолога](/multimedia/images/news/original/2017/03/16/1489607271_593334_view.jpg)
Народна мудрість каже, що бутерброд завжди падає маслом донизу. А ось ще одна: якщо таки впав маслом догори – хутко піднімайте та їжте, адже те, що швидко підняли, не вважається таким, що впало.
Свою думку про "правило 5 секунд" виклав професор-мікробіолог із Астонського університету Ентоні Хілтон, пише life.pravda.com.ua зі ссилкою на The Independent.
"Їсти їжу, яка кілька секунд полежала на підлозі – це ніколи не може бути абсолютно позбавлене ризику. Звісно, їжу, на якій видно бруд, не треба їсти, але якщо очевидних забруднень на ній нема, наука вважає, що на їжу навряд чи потрапили шкідливі бактерії від кількасекундного перебування на підлозі всередині приміщення", - поділився Хілтон.
"Я не кажу, що мікроби не можуть перейти з підлоги на їжу… Наші дослідження показують, що природа поверхні підлоги, тип їжі, яка впала на підлогу і тривалість часу, який вона провела на цій підлозі – все це може впливати на кількість (мікробів), що можуть на неї перейти", - вточнив професор.
Тим часом опитування, проведене в Британії, показало, що 79% не гребують смаколиками, які впали на підлогу.
Але, далеко не всі колеги Хілтона з ним згодні. Нагадаємо, кілька років тому, відповідаючи на таке ж питання, група науковців порадила провести експеримент із цукровою пудрою - впустити в неї скибку хліба, а тоді уявити, що пудра, якa неодмінно пристане до нього - це мікроби.
Теги: Донбасс, здоровье, советы, микробиолог
- Супрун решила научить украинцев правильно есть сало
- Як назавжди забути про розширені пори на обличчі?
- Молодильные средства августа: вернут бодрость юности и подарят красоту зрелости
- В воскресенье переходим на летнее время. ТОП-10 советов как быстро проснуться
- Эти рекомендации помогут быстрее восстановиться после гриппа
- Девять советов из Поднебесной для мэра Донецка и всех нас
- 3 июля россияне ранили 3 жителей Донетчины11:00
- Оперативная информация Генштаба ВСУ о ситуации на Донбассе09:00
- Найвища місія: відстояти Часів Яр та Україну08:32
- 2 июля россияне убили 2 и ранили 9 жителей Донетчины12:00
- Оперативная информация Генштаба ВСУ о ситуации на Донбассе09:00
- Главарь "ЛНР" заочно получил 12 лет тюрьмы20:00
- Донецкий журналист Асеев получил осколочное ранение на фронте19:00
- 60 школьников из Северодонецкой громады отправились на Закарпатье для оздоровления17:00
- Сырский посетил бойцов бригады Лють на Донетчине15:00
- 1 июля россияне убили 4 и ранили 27 жителей Донетчины12:00