Все рубрики раздела
- Витамин D: когда он необходим11:30
- Советы диетолога. Каким должен быть идеальный завтрак07:48
- Ученые нашли новый способ борьбы с никотиновой зависимостью21:25
- Ужин отдай врагу. Ученые доказали важность времени приемов пищи 14:34
- В 2020 году "Доступные лекарства" станут еще более доступными11:49
- Осторожно! В Украину идет грипп-убийца 10:10
- Избавление от похмелья: несложные советы, о которых стоит помнить09:52
- Жиросжигающие напитки, которые действительно работают22:15
- Названы продукты, способные улучшить состав крови18:15
- Самые распространенные причины «взрослого» акне14:10
За допомогою яких продуктів можна підвищити гемоглобін?
Виявивши у себе знижений гемоглобін, люди абсолютно марно звертаються до лікарських препаратів. В першу чергу слід переглянути систему харчування, додавши в меню продукти, що містять залізо та інші цінні елементи, які сприяють його повноцінному засвоєнню.
З дефіцитом заліза найбільш ефективно допомагає справлятися буряк, він корисний в сирому, вареному вигляді. Цей продукт забезпечує регенерацію вмісту заліза, "запускає" червоні кров'яні клітини, збагачує киснем кров. Допоможуть підвищити гемоглобін і інші овочі.
Морква. Продукт вживається свіжим, дозволяється додавання в салати, можна варити.
Помідор. Овоч покращує кров'яної склад, насичує його необхідними елементами, перешкоджає формуванню тромбів. Помідори не втрачають цінних якостей після термічної обробки.
Картопля. Овоч насичений не тільки залізом, але і іншими корисними елементами - кальцієм, фосфором, калієм, магнієм, вітамінами і органічними кислотами. В меню включається в вареному вигляді.
Кабачок. Продукт багатий залізом, калієм і магнієм. Вміст вітаміну C допомагає в засвоєнні заліза.
Всі перераховані овочі зміцнюють організм, відновлюють функціонування кишечника, що робить більш ефективною боротьбу зі зниженим гемоглобіном.
Які фрукти підвищують гемоглобін?
Сучасні дослідження встановили, що з фруктів першим плодом в боротьбі з дефіцитом заліза є свіжий персик. 4 мг присутні в 100 г свіжого продукту, в сушеному - близько 3 мг. Актуальні й такі фрукти.
Айва. Додавання в меню 100 г забезпечує надходження 3 мг заліза.
Хурма. Вживання в їжу 100 г плоду "дарує" організму 2.5 мг заліза.
Груша. Крім заліза (2.3 мг) фрукт багатий цинком, марганцем, кобальтом, міддю, ефективний при лікуванні анемії.
Яблуко. Тривалий час вважалося фруктом номер один в списку плодів, збільшують концентрацію в організмі гемоглобіну. У свіжому вигляді 100 г яблук мають 2.2 мг. Краще виглядають показники сушених плодів - більше приблизно в 2.7 рази.
Гранат. З'ївши 100 г продукту можна поповнити запаси заліза на 1 мг. Він хороший також великою кількістю цінних вітамінів.
Абрикос. Найкраще вживати в сушеному вигляді, концентрація необхідних елементів збільшується. Корисний і свіжий продукт - 0.7 мг. Крім заліза в складі абрикосів присутні кобальт, марганець, мідь. Всі ці елементи в сукупності корисні при анемії, активізують біосинтез гемоглобіну.
Источник: http://zdorovia.com.ua
Теги: Донбасс, здоровье, продукты
- 30 листопада росіяни вбили 2 і поранили 4 жителів Донеччини12:00
- Оперативная информация Генштаба ВСУ о ситуации на Донбассе09:00
- 29 листопада росіяни вбили 1 жителя Донеччини12:00
- Оперативная информация Генштаба ВСУ о ситуации на Донбассе10:00
- Сирський побував у підрозділах на Донеччинні16:00
- Майже 700 школярів Донеччини отримали ноутбуки для дистанційного навчання14:00
- 28 листопада росіяни поранили 3 жителів Донеччини11:00
- На півночі Донеччини скорочено подачу води - ОВА10:30
- Оперативная информация Генштаба ВСУ о ситуации на Донбассе09:00
- 27 листопада росіяни вбили 2 і поранили 2 жителів Донеччини11:00